ІНСТРУКЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА

Морква припущена в молочному соусі


Продукти
Витрати сировини на 1 порцію, г
Технологічні вимоги до сировини
брутто
нетто
Морква
271
217

Маргарин столовий
5
5
Вода
75
75
Соус молочний

75
Вихід

275

Соус молочний

Продукти
1000
Технологічні
вимоги до сировини
брутто
нетто
Молоко
750
750

Масло вершкове
100
100
Борошно
100
100
Вода
250
250
Цукор
5
5
Технологія приготування
Обчищену моркву нарізують дрібними кубиками, часточками або брусочками, кладуть у посуд, додають бульйон (0,2-0,3 л на 1 кг), маргарин і припускають до готовності, потім додають молочний соус середньої густоти, сіль, цукор, перемішують і доводять до кипіння.
Для соусу молочного: пасероване на маслі борошно розвести сумішшю гарячого молока з водою і варити 7 хв. при слабкому вогні. Потім покласти цукор, сіль, перецідити і довести до кипіння.
Правила відпуску
Подають як гарнір до страв з м’яса і риби або як самостійну страву.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – морква нарізана правильної форми, кубиками, часточками або брусочками.
Колір – моркви – оранжевий, соусу – кремовий.
Запах – варених овочів і кип’яченого молока.
Смак – характерний для моркви з присмаком молока, вершкового масла, солодкуватий, в міру солений.
Консистенція – моркви – м’яка, соусу – середньої густоти.




Немає коментарів:

Дописати коментар