Морква припущена в молочному соусі
Продукти
|
Витрати сировини на 1 порцію, г
|
Технологічні вимоги до сировини
|
|
брутто
|
нетто
|
||
Морква
|
271
|
217
|
|
Маргарин
столовий
|
5
|
5
|
|
Вода
|
75
|
75
|
|
Соус
молочний
|
75
|
||
Вихід
|
275
|
Соус молочний
Продукти
|
1000
|
Технологічні
вимоги до сировини
|
|
брутто
|
нетто
|
||
Молоко
|
750
|
750
|
|
Масло
вершкове
|
100
|
100
|
|
Борошно
|
100
|
100
|
|
Вода
|
250
|
250
|
|
Цукор
|
5
|
5
|
Технологія
приготування
Обчищену моркву нарізують
дрібними кубиками, часточками або брусочками, кладуть у посуд, додають бульйон
(0,2-0,3 л
на 1 кг ),
маргарин і припускають до готовності, потім додають молочний соус середньої
густоти, сіль, цукор, перемішують і доводять до кипіння.
Для соусу молочного: пасероване на маслі борошно розвести сумішшю гарячого
молока з водою і варити 7 хв. при слабкому вогні. Потім покласти цукор, сіль,
перецідити і довести до кипіння.
Правила відпуску
Подають як гарнір до страв з
м’яса і риби або як самостійну страву.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – морква нарізана правильної форми,
кубиками, часточками або брусочками.
Колір – моркви – оранжевий, соусу – кремовий.
Запах – варених овочів і кип’яченого молока.
Колір – моркви – оранжевий, соусу – кремовий.
Запах – варених овочів і кип’яченого молока.
Смак – характерний для моркви з присмаком
молока, вершкового масла, солодкуватий, в міру солений.
Консистенція – моркви – м’яка, соусу – середньої густоти.
Консистенція – моркви – м’яка, соусу – середньої густоти.
Немає коментарів:
Дописати коментар