Деруни фаршировані
сиром
Продукти
|
1000
|
Витрати сировини на 1 порцію, г
|
Технологічні
вимоги до
сировини
|
||
брутто
|
нетто
|
брутто
|
нетто
|
||
Картопля
|
1240
|
930
|
291
|
218
|
|
Борошно
|
43
|
43
|
10
|
10
|
|
Яйця
|
9/10 шт
|
35
|
1/5 шт
|
8
|
|
Маса дерунів
|
235
|
||||
Фарш
|
40
|
||||
Сир
|
34,3
|
34
|
|||
Яйця
|
1/6 шт
|
7
|
|||
Маса напівфабрикату
|
275
|
||||
Олія
|
10
|
10
|
|||
Маса смажених дерунів
|
220
|
||||
Сметана
|
20
|
||||
Вихід
|
220/20
|
Технологія приготування
Сиру очищену картоплю натирають
на терці. В одержану масу додають борошно, яйця, сіль, перемішують.
Частину маси (1/2) викладають на
добре розігріту сковороду з олією. Зверху кладуть сирковий фарш (сир протерти,
додати сіль, яйця) і накривають другою частиною маси дерунів. Деруни смажать з
обох боків до утворення рум’яної кірочки.
Правила відпуску
Деруни відпускають на малій
столовій тарілці по 2 шт. на порцію. Сметану кладуть поруч або подають окремо в
соуснику.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – деруни мають овальну форму,
рівномірно підсмажену рум’яну шкірочку.
Смак – картоплі, сиру, в міру солоний.
Консистенція – пухка, однорідна.
Немає коментарів:
Дописати коментар