ІНСТРУКЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА

Деруни фаршировані  сиром

Продукти
1000
Витрати сировини на 1 порцію, г
Технологічні
вимоги до
сировини
брутто
нетто
брутто
нетто
Картопля
1240
930
291
218

Борошно
43
43
10
10
Яйця
9/10 шт
35
1/5 шт
8
Маса дерунів



235
Фарш



40
Сир


34,3
34
Яйця


1/6 шт
7
Маса напівфабрикату



275
Олія


10
10
Маса смажених дерунів



220
Сметана



20
Вихід



220/20
Технологія приготування
Сиру очищену картоплю натирають на терці. В одержану масу додають борошно, яйця, сіль, перемішують.
Частину маси (1/2) викладають на добре розігріту сковороду з олією. Зверху кладуть сирковий фарш (сир протерти, додати сіль, яйця) і накривають другою частиною маси дерунів. Деруни смажать з обох боків до утворення рум’яної кірочки.
Правила відпуску
Деруни відпускають на малій столовій тарілці по 2 шт. на порцію. Сметану кладуть поруч або подають окремо в соуснику.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – деруни мають овальну форму, рівномірно підсмажену рум’яну шкірочку.
Смак – картоплі, сиру, в міру солоний.
Консистенція – пухка, однорідна.




Немає коментарів:

Дописати коментар