Торт «Лісовий мох»


Для тіста:
450 г замороженого, нарізаного шпинату;
4 яйця;
2 склянки борошна
1 повний стакан цукру;
3 чайні ложки порошку для випічки;
150 мл рослинне масло -
Для крему:
500 мл вершки 30%
500 г маскарпоне
3/4 склянки цукрової пудри
1,5 ст склянки ягід (будь-яких)
2 склянки малини
Для декору торта малина і чорниця

Розморожений шпинат переводимо на дрібне сито і сильно звільняємо від води. Шпинат з'єднуємо з половиною масла і збиваємо в міксері за допомогою кухонного комбайна або блендера, щоб його ще більше подрібнити.
Яйця збиваємо з цукром в світлу, пухнасту масу (приблизно 7 хвилин), а потім - поступово додаємо масу зі шпинату і масло, що залишилося. Коли інгредієнти з'єднані, додаємо частинами борошно, змішане з розпушувачем.
Дно дека викладаємо папером для випічки. Нагріваємо і виливаємо тісто в форму, вирівнюємо верх, ставимо в нагріту до 180 градусів духовку. Випікати потрібно протягом години. Після вилучення з духовки пиріг залиште до повного охолодження, можна на всю ніч.
Коржі майбутнього торта ділимо на 3 частини - верхній шар тоненько зрізаємо, щоб він не зіпсував зовнішній вигляд і колір торта.
Вершки з'єднуємо з маскарпоне і цукровою пудрою, збиваємо міксером і в момент виникнення густого крему, з нього відкладаємо 4 столові ложки, а в решту в мисці масу додаємо малину і чорницю, потім акуратно перемішуємо ложкою. (Занадто довго перемішувати не слід. Як тільки отримаєте потрібну консистенцію необхідно припинити перемішування.
Крем з фруктами ділимо на 2 частини і перемащуємо коржі. Також кремом, який без ягід, змащуємо боки торта, а потім ставимо в холодильник 3 години, а краще на всю ніч. Перед самою подачею на стіл верх торта прикрасьте свіжими ягодами або фруктами.