Цей метод приготування страв прийшов до нас із Франції і перекладається як" горіння"
Фламбування - це приготування і презентація їжі, шляхом обливання її алкоголем і
підпалювання. Звичайно ж, сама страва не горить, випаровується алкоголь.
Найчастіше для цього використовуються міцні напої з високою концентрацією спирту.
підпалювання. Звичайно ж, сама страва не горить, випаровується алкоголь.
Найчастіше для цього використовуються міцні напої з високою концентрацією спирту.
Для чого використовують фламбування? Який з цього сенс?
Давайте розберемося докладніше. Фламбе надає страві додатковий смак, який
відразу ж відчувається і не перебиває основний смак продукту.
відразу ж відчувається і не перебиває основний смак продукту.
Але головне призначення фламбування - це видовищність. У багатьох закладах
такі страви презентує шеф і це вже ціла вистава. Гурмани і любителі незвичайних
презентацій часто замовляють такі страви на значущі події, знаючи, що саме ця
вогняна феєрія справить фурор у всіх гостей.
такі страви презентує шеф і це вже ціла вистава. Гурмани і любителі незвичайних
презентацій часто замовляють такі страви на значущі події, знаючи, що саме ця
вогняна феєрія справить фурор у всіх гостей.
Фламбування в домашніх умовах
Фламбування завжди вважалося вищим кулінарним пілотажем, для якого
тільки високоякісні продукти і такий же алкоголь. Щоб навчитися цієї
кулінарної техніці, вам краще всього почати з фруктів. Ідеально для фламбе
підійдуть банани, а з посуду краще вибрати метал.
Для фламбирования бананів найкраще використовувати якісний коньяк:
перелити його чайничок або турку підігріти і підпалити алкоголь, а потім
вже поливати ваше блюдо (банани).
Безпека
перелити його чайничок або турку підігріти і підпалити алкоголь, а потім
вже поливати ваше блюдо (банани).
Безпека
Відразу ж варто сказати, фламбування - це небезпечно! Для безпечного фламбе
варто використовувати правильний посуд і якісний алкоголь.
Для самого підпалювання ідеально підійдуть довгі сірники або ж газовий палій.
Категорично заборонено наливати воду в киплячу сковороду з маслом і алкоголем!
Який алкоголь використовувати для фламбе?
Найчастіше для фламбування використовують такі напої:
коньяк
бренді
віскі
ром
Відразу ж варто сказати, фламбування - це небезпечно! Для безпечного фламбе
варто використовувати правильну посуд і якісний алкоголь.
Для самого підпалювання ідеально підійдуть довгі сірники або ж газовий палій.
Важливо!
Категорично заборонено наливати воду в киплячу сковороду з маслом і алкоголем!
Який алкоголь використовувати для фламбе?
Найчастіше для фламбирования використовують такі напої:
коньяк
бренді
віскі
ром
Джин
Вибираючи алкоголь для фламбе, пам'ятайте, саме від нього залежить той смак,
за який ми і любимо цю кулінарну техніку.
Посуд для фламбе
Найчастіше фламбіруйте страви на металевому великій таці, на великій чавунній
сковороді або ж металевої, з високими бортиками.
Прості кроки для ідеального фламбе:
Фламбіруйте тільки готову страву, ні в якому разі напівготове або сирий продукт.
Використовують тільки високоякісні напої, а не ті, які не шкода підпалити.
Фламбіруйте тільки гарячі страви.
Підпалювати найкраще в присутності гостей.
Для отримання ідеальної хрусткої скоринки, посипте ваше блюдо невеликою кількістю цукру.
Коньяк, віскі і алкоголь горять по-різному.
Не соромтеся працювати в рукавичках.
Погасити вогонь найкраще накривши його кришкою.
варто використовувати правильну посуд і якісний алкоголь.
Для самого підпалювання ідеально підійдуть довгі сірники або ж газовий палій.
Важливо!
Категорично заборонено наливати воду в киплячу сковороду з маслом і алкоголем!
Який алкоголь використовувати для фламбе?
Найчастіше для фламбирования використовують такі напої:
коньяк
бренді
віскі
ром
Джин
Вибираючи алкоголь для фламбе, пам'ятайте, саме від нього залежить той смак,
за який ми і любимо цю кулінарну техніку.
Посуд для фламбе
Найчастіше фламбіруйте страви на металевому великій таці, на великій чавунній
сковороді або ж металевої, з високими бортиками.
Прості кроки для ідеального фламбе:
Фламбіруйте тільки готову страву, ні в якому разі напівготове або сирий продукт.
Використовують тільки високоякісні напої, а не ті, які не шкода підпалити.
Фламбіруйте тільки гарячі страви.
Підпалювати найкраще в присутності гостей.
Для отримання ідеальної хрусткої скоринки, посипте ваше блюдо невеликою кількістю цукру.
Коньяк, віскі і алкоголь горять по-різному.
Не соромтеся працювати в рукавичках.
Погасити вогонь найкраще накривши його кришкою.
Немає коментарів:
Дописати коментар