ІНСТРУКЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА


Гриби, запечені у сметанному соусі


Продукти
Витрати сировини на 1 порцію, г
Технологічні вимоги до сировини
брутто
нетто
Печериці свіжі або
гриби сушені
237
45
180
45

Маргарин
10
10
Сир
5,4
5
Соус сметанний
--
75
Маса н/ф
--
170
Вихід:

75/75

Соус сметанний

Продукти
1000
Технологічні
вимоги до сировини
брутто
нетто
Сметана
1000
1000

Масло вершкове
50
50
Борошно
50
50
Технологія приготування
Печериці обробити, нарізати часточками, припустити, сухі гриби замочити, зварити, нарізати соломкою. Гриби з’єднати зі сметанним соусом, довести до кипіння. Порційну сковорідку змастити жиром, покласти гриби з соусом, зверху посипати натертим сиром і запікати при 230-250˚С до утворення шкірочки.
Соус сметанний: Для соусу сметанного борошно пасерують без масла, щоб воно не змінило кольору, охолоджують, додають масло, перемішують.
Сметану доводять до кипіння, додають підготовлену борошняну пасеровку з маслом, перемішують, доводять до кипіння, заправляють сіллю, перцем, варять 3-5 хв., проціджують і знову доводять до кипіння.
Правила відпуску
Гриби подають на порційній сковороді, яку ставлять на закусочну тарілку (між ними – серветка).
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – рум’яна шкірочка, страва соковита; соус загус, але не википів.
Смак і запах – грибів злегка солодкий.
Консистенція – м’яка.


Немає коментарів:

Дописати коментар