Гриби, запечені у сметанному соусі
Продукти
|
Витрати сировини на 1 порцію, г
|
Технологічні вимоги до сировини
|
|
брутто
|
нетто
|
||
Печериці
свіжі або
гриби
сушені
|
237
45
|
180
45
|
|
Маргарин
|
10
|
10
|
|
Сир
|
5,4
|
5
|
|
Соус
сметанний
|
--
|
75
|
|
Маса н/ф
|
--
|
170
|
|
Вихід:
|
|
75/75
|
Соус сметанний
Продукти
|
1000
|
Технологічні
вимоги до сировини
|
|
брутто
|
нетто
|
||
Сметана
|
1000
|
1000
|
|
Масло
вершкове
|
50
|
50
|
|
Борошно
|
50
|
50
|
Технологія
приготування
Печериці обробити, нарізати
часточками, припустити, сухі гриби замочити, зварити, нарізати соломкою. Гриби
з’єднати зі сметанним соусом, довести до кипіння. Порційну сковорідку змастити
жиром, покласти гриби з соусом, зверху посипати натертим сиром і запікати при
230-250˚С до утворення шкірочки.
Соус сметанний: Для соусу сметанного борошно пасерують без масла, щоб воно не змінило
кольору, охолоджують, додають масло, перемішують.
Сметану доводять до кипіння,
додають підготовлену борошняну пасеровку з маслом, перемішують, доводять до
кипіння, заправляють сіллю, перцем, варять 3-5 хв., проціджують і знову
доводять до кипіння.
Правила відпуску
Гриби подають на порційній
сковороді, яку ставлять на закусочну тарілку (між ними – серветка).
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – рум’яна шкірочка, страва
соковита; соус загус, але не википів.
Смак і запах – грибів злегка солодкий.
Консистенція – м’яка.
Немає коментарів:
Дописати коментар