Це варіант класичного лимонаду з присмаком свіжості. Дуже добре охолоджує у спеку і тамує спрагу. Його можна приготувати, якщо збираєтеся на пляж чи на пікнік.
Інгредієнти:
- м’ята – 0,5 стакану;
- лимон – 3 шт.;
- цукор – 1,5 стакану;
- вода – 3 л.
Рецепт приготування:
- Вичавити сік із лимонів.
- Готуємо цукровий сироп: стакан води закип’ятити і розмішувати в ньому цукор до повного розчинення.
- М’яту дрібно порізати.
- У великій посудині змішати лимонний сік, цукровий сироп, воду та м’яту.
- Готову суміш поставити в холодильник на одну годину.
- Охолоджений напій процідити від кісточок лимона та листків м’яти.
- При подачі можна прикрасити свіжими листочками м’яти та шматочками лимона, додайте соломинку.
Поради: краще взяти великі лимони – вони соковитіші й з них вийде більше соку. Подавайте лимонад лише охолодженим – так смачніше. Для більш насиченого лимонного смаку можна додати цедру лимона, але перед тим добре обробити шкірку окропом.
Немає коментарів:
Дописати коментар